Spiritul sărbătorilor

Sau chiar de dinainte să inceapă facultatea idk

Aşa mult îmi place perioada asta din an! Vin sărbătorile! Yey! Dar cel mai important, avem şi noi o oarecare vacanţă. De ce zic oarecare? Teoretic, vacanţa noastră este de pe 23 decembrie până pe 4 ianuarie, ceea ce înseamnă cam 11 zile… Nici măcar 2 săptămâni. Dar mă rog, să ne bucurăm de ce ne oferă facultatea, că putea fi şi mai rău.

Chiar dacă a fost un semestru făcut aproape în totalitate online, am ajuns să fiu destul de obosită acum, pe final de an. În orice caz, nu se compară cu oboseala din alţi ani, aşa că nu vreau să pară că mă plâng prea mult. Deşi, am observat că mă simţeam mult mai fresh după stagiul făcut dimineaţa la facultate. Acum, de când am trecut complet în online, parcă aş dormi non-stop. Presupun că mersul pe jos prin frig până la facultate şi înapoi mă scoteau din starea asta de vegetaţie şi eram oarecum mai productivă pe parcursul zilei.

Şi totuşi, ce îmi place cel mai mult la aceste ultime săptămâni din decembrie? În primul rând, pauza de la facultate. Nu mai adorm cu gândul că ziua următoare trebuie să mă trezesc la 7:55 ca să ajung la stagiul de la 8. Chiar prefer o dimineaţă în care să stau să lenevesc în pat şi să nu ma deplasez 2 metri până la birou. Şi nu e vorba doar de dimineaţă. Toată ziua e liberă! Acum am atâta timp să ies în oraş, să merg la cumpărături şi să mă enervez când văd că nu există nicio distanţare sociala. Dar hei, măcar nu e facultate.

În al doilea rând, deşi ştiu că după vacanţă urmează sesiunea, iar materiile din semestrul acesta nu sunt chiar cele mai lejere, pot să am vreo 2 zile înainte şi după Crăciun în care zic “Azi nu învăţ că e Crăciunul.” La fel şi cu Anul Nou… Cine învaţă pe 31, 1, 2? Nimeni. Ok, aproape nimeni, nu am cum să fiu 100% sigură şi totodată nu vreau să subestimez pe nimeni. Acum, faptul că nu învăţ este complet justificat de aceste sărbători. În concluzie, mă pot uita la seriale cu o doză mai mică de stres. Vine sesiunea, dar doar n-o să învăţ de sărbători.

E o perioadă aparte în felul ei… Până la urmă, e doar o dată pe an. Şi chiar dacă a fost un an mai deosebit (să zicem), şi oricât de Grinch aş fi eu (alţii au spus-o), tot mă bucur de acest miligram de “magia sărbătorilor”. Şi aşa viaţa a devenit destul de tristă în ultima vreme, aşa că trebuie să ne bucurăm de lucrurile mici, care acum un an poate nu ne ofereau vreun motiv de bucurie.

4 gânduri despre „Spiritul sărbătorilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s